Untold Festival 2018

Aleea Stadionului [Cluj-Napoca]


Event info
Date: august 2, 2018
Time: 10:00 am
Location: Aleea Stadionului
Address: Aleea Stadionului, 400372 Cluj-Napoca Cluj-Napoca
Website: https://www.untold.com
Event: https://www.facebook.com/UNTOLDFestival/
Details

2015

Prima ediție a festivalului a avut loc între 30 iulie și 2 august 2015, an în care Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului. De-a lungul celor 4 zile de festival, au participat in medie peste 60.000 de oameni pe zi.

Lineup-ul ediției 2015: Armin van Buuren, Avicii, David Guetta, ATB, Dimitri Vegas & Like Mike, Tom Odell, ș.a.m.d.

2016

Cea de-a doua ediție a festivalului Untold a avut loc în perioada 4-7 august 2016. Cinci nume principale de artiști au fost dezvăluite în luna ianuarie. Primul nume dezvăluit a fost Tiësto, cel de-al doilea Hardwell și al treilea, Afrojack. Festivalul a durat tot patru zile și a avut loc pe 10 scene pe Cluj Arena. La data de 9 februarie 2016 a fost dezvăluit cel de-al patrulea artist, Armin van Buuren, el participând la festival pentru al doilea an consecutiv. La data de 9 martie 2016 a fost dezvăluit cel de-al cincelea și ultimul cap de afiș, Martin Garrix, acesta fiind primul său concert în România.  Pe lângă aceștia, au mai concertat și alți artiști precum Faithless, Scooter, Nervo, Parov Stelar, Lost Frequencies, James Arthur, ș.a.m.d.

2017

A treia ediție a festivalului Untold a avut loc în perioada 3-6 august 2017. Au participat Afrojack, Armin van Buuren, Axwell and Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Alan Walker, Ellie Goulding, si Steve Aoki. A adunat un număr record de peste 350.000 de spectatori.

Promovare

În 2015, Untold a atras atenția printr-o campanie de promovare a evenimentului numită „Pay with Blood”, în care donatorii de sânge primeau bilete gratuite la festival. Astfel, în luna iulie 2015, cei care donau sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău București sau la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca, primeau pe loc bilete la festival. Inițiativa a fost remarcată internațional deoarece asocierea dintre Transilvania, Vlad Țepeș, vampiri și donarea de sânge a fost o decizie de marketing strălucită.

Premii

  • Untold a câștigat premiul „Best Major European Festival” în 2015.

Location
Current track
TITLE
ARTIST

Background